Intermittent Fasting

Feit of
Fabel? FAQ

Wat is Intermittent Fasting?
Intermittent Fasting trekt de aandacht van mensen. Mensen lezen de goede resultaten die andere mensen met Intermittent Fasting bereiken en worden nieuwsgierig naar IF. Logisch! Maar wat is het?

Letterlijk betekent het “afwisselend vasten”. Vasten houdt in dat je een bepaalde tijd van de dag niet eet om je lichaam in een betere vetverbranding te krijgen. Er zijn verschillende vasten methodes, de gemakkelijkste is om na 18.00 niet meer te eten en je ontbijt wat naar voor te schuiven.

Vasten is niets nieuws het werd vroeger ingezet om helderder van geest te worden bij verschillende soorten bevolkingsgroepen en religies.

Intermittent Fasting
Werkt tijdelijk vasten?
Als je blijvend af wilt vallen, moet je blijvend iets veranderen.

Het gaat erbij intermittent fasting ook om wat je eet gedurende die tijd dat je mag eten. Zijn dat groente en fruit? of chips en chocolade? Om af te vallen zul je meer moeten verbranden dan dat je inneemt en alleen een periode niet eten zal daar niet bij helpen!

Balanceer je voedingspatroon
Ik denk dat het goed is om ons lichaam rust te geven. En dan bedoel ik niet dat we op de bank moeten gaan zitten met een zak chips. We “snaaien” heel de dag door en onze organen krijgen geen tijd om te herstellen en alles te verwerken. We leven in een maatschappij waarin geen tekort aan voeding bestaat. Voeding vinden we overal om ons heen en dat maakt het zo moeilijk om de juiste balans te vinden.
Persoonlijk advies bij Intermittent Fasting

Wij zijn gespecialiseerd in Intermittent Fasting en geven persoonlijk advies en begeleiding op consultbasis en lezingen over dit onderwerp verschillende presentaties in Noord-Brabant. Tijdens deze tweedelige presentatie krijg je uitleg over de verschillende methodes en hoe je deze in de praktijk kunt inzetten met behulp van volwaardige voeding. De presentaties worden in kleine groepjes gegeven zodat we echt de tijd hebben om persoonlijke adviezen te geven.

Zeker de moeite waard om deel te nemen om de feiten van de fabels te gaan onderscheiden! En op een gezonde manier aan de slag te gaan met Intermittent Fasting.

Kijk op onze Activiteitenkalender voor de plaats en datum of vraag een consult aan bij onze gewichtsconsulent.